Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
greek english
Γενικό Προξενείο Σύδνεϋ

Βιογραφικό

The Consul General Γενικός Πρόξενος: Σταύρος Κυρίμης - ΣΠΑ

Ο κ. Σταύρος Κυρίμης  είναι διπλωματικός υπάλληλος με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α’. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος 4 μεταπτυχιακών (Paris I , II, XI, I.I.A.P. de Paris) για θέματα Άμυνας, Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και διδάκτορας της Νομικής Σχολή “Jean Monnet” του  Paris XI , με διατριβή σε θέματα Σχέσεων ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΔΕΕ.
Πριν την είσοδο του στο διπλωματικό κλάδο εργάστηκε για 5 χρόνια στη Δυτικό-Ευρωπαϊκή Ένωση (ΔΕΕ) ως διεθνής υπάλληλος, ενώ κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας εργάστηκε για 3 χρόνια στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ/EDA) στις Βρυξέλλες, για θέματα αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας.
Από την άνοιξη του 2010 που επέστρεψε από την Μόνιμη Αυτοπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑ/ΕΕ) στις Βρυξέλλες, αποσπάστηκε στο ΥΠΕΘΑ ως διπλωματικός σύμβουλος, και από τον Νοέμβριο 2012 του ανατέθηκαν καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων.
Από αρχές Σεπτεμβρίου 2013, ανέλαβε υπηρεσία ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Elisabeth Lhuillier και έχουν 4 παιδιά.Twitter Flickr Facebook LinkedIn

Greece all time classic
Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0