Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
greek english french

Σιγκαπούρη

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Μπανγκόκ είναι παράλληλα διαπιστευμένη και στην Δημοκρατία της Σιγκαπούρης, ενώ η τελευταία έχει διαπίστευση non resident Πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων στη χώρα μας. Στη Σιγκαπούρη λειτουργεί Προξενικό Λιμεναρχείο και Επίτιμο Προξενείο, όπως αντίστοιχα στη χώρα μας υπάρχει  Άμισθο Προξενείο της Σιγκαπούρης.

Πολιτικές Σχέσεις

Οι σχέσεις της χώρας μας με την Δημοκρατία της Σιγκαπούρης σε πολιτικό επίπεδο είναι πολύ καλές. Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις μας με τη Σιγκαπούρη εστιάζονται, κυρίως, στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας όπου υφίστανται μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω διεύρυνση (πχ προσέλκυση επενδύσεων). Επίσης, ικανοποιητική κρίνεται και η συνεργασία στο πεδίο της αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

Στη Σιγκαπούρη εδρεύει Διεθνής Αρχή Συντονισμού Ναυσιπλοΐας και Ασφαλείας των Στενών της Malacca, ενός ιδιαίτερα στρατηγικού διεθνούς διαύλου με μεγάλη σημασία και για την εμπορική μας ναυτιλία. Η χώρα μας, οποία συμμετέχει στην εν λόγω Αρχή με καθεστώς παρατηρητού, έχει συνεισφέρει στο Ταμείο 1 εκατομμύριο δολάρια.


Οι μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι στη Σιγκαπούρη αριθμούν περί τα 150 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που διατηρούν γραφεία επιτοπίως.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Σιγκαπούρη, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Σιγκαπούρης που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Σιγκαπούρη - Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπανγκόκ, Ταϋλάνδη

Άμισθο Γενικό Προξενείο Singapore

Διεύθυνση: 896 Dunearn Road, #04-08 Sime Darby Centre, Singapore 589472, Singapore
Τηλέφωνο: (0065) 68751205
Fax: (0065) 68751206
E-mail:

Επίτιμος Γραμματέας: Αλέξανδρος Αθανασίου
Επίτιμος Γενικός Πρόξενος: Ανδρέας Γκόρος