Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στην Οττάβα

Βιογραφικό

Βιογραφικό Σημείωμα

Βιογραφικόκ. Γεώργιος Ο Πρέσβυς κ. Γεώργιος Λ. Μαρκαντωνάτος εισήλθε στην Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία το 1983 και πριν την άφιξή του στον Καναδά είχε τοποθετηθεί ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (2012-2014)

Προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της Ε3 Δ/νσεως Διοικητικών και Δικαστικών Υποθέσεων (αρμόδιας κυρίως για προξενικά θέματα). Επίσης υπηρέτησε ως πολιτικός σύμβουλος στην Μόνιμη Αντιπρωσωπία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, ως Αναπληρωτής επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μόσχα, ως Γενικός Πρόξενος της  Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και ως Γραμματέας Πρεσβείας, στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτων.

Στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών εργάσθηκε στην Α5 Δ/νση Πολιτικών Υποθέσεων, αρμόδια για Ρωσία, Ουκρανία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως στην Γ1 Διεύθυνση Εξωτερικών Ευρωπαικών σχέσεων, στην Α3 Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων αρμόδια για της Βαλκανικές χώρες και χώρες Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και στην Α4 Διεύθυνση Αμερικανικών  και Ευρωπαικών χωρών.

Γεννηθείς στην Αθήνα, είναι Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master στην «Διεθνή και Δημόσια Πολιτική», του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των Η.Π.Α., «School of Advanced International Studies”  (S.A.I.S.)

Η συζυγός του είναι η κα Βασιλική Τσίρου-Μαρκαντωνάτου, φιλόλογος,  και έχει δύο τέκνα, τον Λεωνίδα ο οποίος είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και την Ειρήνη-Ελένη, η οποία είναι φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Ξένες γλώσσες


Αγγλική, Γαλλική

Παράσημα


Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος του Φοίνικος

Χρυσούς Σταυρός Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου ΙεροσολύμωνFacebookTwitterRSS

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση