Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Τουρκία (13.11.2017)

Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Τουρκία (13.11.2017)

Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017

Επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, στην οποία συμμετείχαν οι σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και εκπρόσωποι της ΔΕΗ, η οποία διατηρεί θυγατρική στη χώρα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τουρκικούς κρατικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε, σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με τον πρόεδρο, κ. Rahmi Koc, και ανώτατα στελέχη του Ομίλου Κοc, με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (TUSIAD), κ. Simon Kaslowski, και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (MUSEAD), κ. Abdurrahman Kaan. Σκοπός της αποστολής ήταν η απ’ ευθείας επικοινωνία ελληνικών και τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων και η καλύτερη προετοιμασία της θεσμικής συνεργασίας τους στο μέλλον.

Οι κινήσεις αυτές οικονομικής διπλωματίας συμπληρώνουν τους πολιτικούς διαύλους επικοινωνίας που οικοδόμησε η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην Τουρκία και θα κλιμακωθούν με την επίσκεψη του Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντήθηκε με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.