Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Αρμενία (09-10.03.2017)

Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Αρμενία (09-10.03.2017)

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία στις 9 και 10 Μαρτίου.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Μνημείο Γενοκτονίας στο Ερεβάν, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου, κ. Galust Sahakyan, γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Vigen Sargsyan, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, κ. Karen Karapetyan στο Κυβερνητικό Μέγαρο και με τον Πατριάρχη, κ. Karekin II στο Πατριαρχείο της Αρμενίας.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, όπου θα συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογό του, κ. Edward Nalbandian και θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Αρμενίας. Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ακολούθως, ο κ. Κοτζιάς θα επισκεφθεί το Κρατικό Πανεπιστήμιο Ερεβάν, στο οποίο θα δώσει διάλεξη και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αρμενίας, κ. Serzh Sargsyan.