Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015
greekgerman
Υπηρεσίες Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ

Διαβατήριο για ανηλίκους

1. Τα άτομα κάτω των 18 ετών προσέρχονται παρουσία και των δύο γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριο ή το νέου τύπου Δελτίο Ταυτότητάς τους. Η αίτηση για έκδοση διαβατηρίου του ανηλίκου πρέπει να υπογραφεί και από τους δύο γονείς. Μπορείτε να τη φέρετε συμπληρωμένη. Η υπογραφή της όμως πρέπει να γίνει στο Γενικό Προξενείο ενώπιον του αρμοδίου υπαλλήλου. 

2. Εάν ο ανήλικος είναι άνω των 12 ετών λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα.

3. Δελτίο Ταυτότητας νέου τύπου (με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες στην οπίσθια πλευρά)

ή

Πρόσφατο Πιστοποιητικό Γέννησης (ημερομηνία έκδοσης έως και 6 μήνες από την ημέρα που θα γίνει η αίτηση για διαβατήριο). Το Γενικό Προξενείο πραγματοποιεί αυτεπάγγελτη αναζήτηση του πιστοποιητικού του ανηλίκου. Όταν σας καλέσουμε για να επιβεβαιώσουμε το ραντεβού, θα σας ζητήσουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει από εμάς η αναζήτηση στο Δήμο όπου είναι εγγεγραμμένος.

4. Παλαιό Διαβατήριο (εάν υπάρχει)

5. Δύο πρόσφατες βιομετρικές έγχρωμες φωτογραφίες 4Χ6 εκ.  (τεχνικές προδιαγραφές Ελληνικής Αστυνομίας) τυπωμένες σε αναλογικό φωτογραφικό χαρτί. Ελέγξτε προσεκτικά τις φωτογραφίες διότι η ποιότητά τους μπορεί να αποτελέσει λόγο απόρριψης της αίτησής σας από την ΕΛΑΣ.

Σημαντική πληροφορία:

1. Στην περίπτωση που ένας από τους δύο γονείς δεν μπορεί να παρίσταται, απαιτείται έγγραφη συναίνεσή του.
2. Στην περίπτωση που οι δύο γονείς είναι χωρισμένοι και ένας εκ των δύο έχει την επιμέλεια είναι απαραίτητη η προσκόμιση της οριστικής αμετάκλητης και τελεσίδικης απόφασης του Δικαστηρίου. Εάν πρόκειται για γερμανικό Δικαστήριο, η απόφαση πρέπει να τεθεί η επισημείωση της Σύμβασης της Χάγης (APOSTILLE) και να είναι μεταφρασμένη από ορκωτό μεταφραστή. Το Γενικό Προξενείο επικυρώνει την υπογραφή του Ορκωτού Μεταφραστού.
3. Για περισσότερες πληροφορίες στην περίπτωση γονικής μέριμνας παρακαλούμε επικοινωνήστε κάθε ημέρα εκτός Τρίτης, μεταξύ 14:00 και 16:00 στο τηλέφωνο +49211 6878500 ή στείλτε email

Κόστος Υπηρεσίας: Για άτομα έως 14 ετών: 73,60 (ισχύς διαβατηρίου 3 έτη)
Ραντεβού: Το ραντεβού είναι απαραίτητο
Σχετικές φόρμες: 1. Αίτηση έκδοσης νέου διαβατηρίου [01]
2. Αίτηση για αυτεπάγγελτη αναζήτηση προσωρινού πιστοποιητικού γέννησης [02]
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014
Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

RSS 2.0