Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Εξωτερική Πολιτική arrow Ειδικά Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής arrow Αθλητική Διπλωματία - Ολυμπιακοί Αγώνες

Αθλητική Διπλωματία - Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Ελλάδα, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, της Ολυμπιακής Ιδέας και του κλασικού αθλητισμού διαθέτει μεγάλη παράδοση οργάνωσης και συμμετοχής στα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Η Ε4 Δ/νση του Υπουργείου Εξωτερικών χειρίζεται, από κοινού με άλλους συναρμόδιους φορείς, θέματα που αφορούν στις διεθνείς αθλητικές σχέσεις και εκδηλώσεις, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πρωτοβουλία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καθώς και στη προετοιμασία και σύναψη διεθνών συμφωνιών αθλητικής συνεργασίας.

Στο ίδιο αυτό γενικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων εντάσσονται:
•  Η συνεργασία σε διεθνείς Οργανισμούς με την εκάστοτε χώρα που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες για την έκδοση  ψηφισμάτων  με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία.
•  Η εξέταση  της υποβολής και πορείας υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση μελλοντικών διεθνών αθλητικών οργανώσεων και η παρακολούθηση της προετοιμασίας των διοργανώσεων, ο τόπος διεξαγωγής των οποίων έχει ήδη επιλεγεί.
•   Η συνεργασία με την επόμενη διοργανώτρια χώρα των Ο.Α., εν προκειμένω την Ιαπωνία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2021.
•   Η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή  Επιτροπή και τις κατά άθλημα Ομοσπονδίες, καθώς και Συλλόγους.
•   Η συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
. Η συνεργασία με την Γραμματεία Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (CISM).
•   Η συνεργασία με τις ξένες Πρεσβείες στην Ελλάδα και η συνεννόηση για την αντιμετώπιση και λήψη μέτρων ασφαλείας για ξένες αθλητικές αποστολές που αγωνίζονται στη χώρα μας.
•    Η προετοιμασία διμερών συμφωνιών αθλητικής συνεργασίας.

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020