Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
greek english
Γενικό Προξενείο Αδελαΐδας
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Αδελαΐδας arrow Νέα arrow Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου σε Αδελαΐδα

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου σε Αδελαΐδα

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Με ιδιαιτέρα λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου εορτάσθη στην Αδελαΐδα από το Γενικό Προξενείο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Στην Τελετή Καταθέσεως Στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου της Αδελαΐδος που διήρκεσε περί τα 50 λεπτά κατετέθησαν συνολικώς 37 στέφανοι, μεταξύ των οποίων της Α.Ε. του Κυβερνήτου της Πολιτείας κ. Hieu Van Le, εκπροσώπων της Πολιτειακής Κυβερνήσεως (ο Υπουργός Εμπορίου Τουρισμού και Επενδύσεων και Βουλευτής της Άνω Βουλής κ. David Ridgway), του Ομοσπονδιακού Πρωθυπουργού κ. Malcolm Turnbull (Ομοσπονδιακός Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Αμύνης και Εμπορίου κ. David Fawcett), της Πολιτειακής Αντιπολιτεύσεως (η νεοεκλεγείς Ομογενής Βουλευτής της Άνω Βουλής κυρία Ειρήνη Πνευματικού – Irene Pnevmatikos), του Ομοσπονδιακού Αρχηγού της Αντιπολιτεύσεως κ. Bill Shorten (ο Ομογενής Ομοσπονδιακός Βουλευτής κ. Ευστάθιος Γεωργανάς – Steve Georganas), τέσσερις ακόμη Βουλευτές (δύο Πολιτειακοί, οι κ.κ. Jing Lee και η επίσης νεοεκλεγείσα Βουλευτής της Άνω Βουλής με το κόμμα του Ομογενούς πολιτικού κ. Νικολάου Ξενοφών – Nick Xenophon, κυρία Κωνσταντίνα Μπονάρου – Connie Bonaros και δύο Ομοσπονδιακοί, οι κ.κ. Don Farrell και Tony Zappia), εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας), της Πολιτειακής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων, η Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποθέσεων Βετεράνων, ο Επικεφαλής της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών και Εθνοτικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητος, η Επικεφαλής της Πολιτειακής Ενώσεως ΟΗΕ, καθώς και 19 Ομογενειακοί Σύλλογοι.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η Πρόξενος της Ιταλίας, καθώς και πολλοί Επίτιμοι Πρόξενοι, η Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητος και ο Επικεφαλής του Πολιτειακού Γραφείου του Αυστραλιανού ΥΠΕΞ.

Την τελετή πλαισίωσε μπάντα του Αυστραλιανού Στρατού, καθώς και πολλά παιδιά με εθνικές ενδυμασίες. Γενικός Πρόξενος παρέστη επίσης, όπως πράττει ανελλιπώς κάθε έτος, σε Δοξολογία σε Ιερό Ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Σχετικοί σύνδεσμοι

https://twitter.com/terensquick?lang=en

https://twitter.com/embassyofgreece?lang=en