Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
greek english
Γενικό Προξενείο Αδελαΐδας
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Αδελαΐδας arrow Νέα arrow Επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μάρτιου (Κυριακή 24 Μαρτίου 2019)

Επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μάρτιου (Κυριακή 24 Μαρτίου 2019)

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Η 25Η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο στην μακραίωνη και ένδοξη ιστορία του Έθνους μας. Ως απόγονοι των αγωνιστών του 1821, τιμούμε κάθε χρόνο τις θυσίες των ελευθερωτών μας με εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης και ομοψυχίας σε όλο τον κόσμο. Τον σεβασμό αυτό τον εκδηλώνουμε με αξιοπρέπεια και υψηλό εθνικό φρόνιμα, όπως αρμόζει σε όλους τους Έλληνες.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, θα λάβει χώρα επίσημη Τελετή Κατάθεσης Στεφάνου στο South Australian War Memorial, στο North Terrace, την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 12:00 μεσημβρινή, στην οποία προσκαλούνται όλοι οι Έλληνες.

Εφέτος, θα μας τιμήσουν με την συμμετοχή τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, καθώς επίσης και ο Προεδρικός Επίτροπος της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου. Θα παραστούν, επίσης, η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αυστραλία κα. Αικατερίνη Ξαγοράρη, και η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κα. Μάρθα Μαυρομμάτη.

Η εν λόγω τελετή, κατόπιν αγαστής συνεργασίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, θα ξεκινήσει με τρισάγιο τελούμενο από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Νίκανδρο.

Η παρουσία μας θα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία της αγαπητής μας Πατρίδος.