Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
greek english french

Βολιβία

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη  Βολιβία με παράλληλη διαπίστευση από την Ελληνική Πρεσβεία  στο Μπουένος Άιρες κι η Βολιβία στην Ελλάδα από την Πρεσβεία της στο Βατικανό. Στη Santa Cruz λειτουργεί  άμισθο ελληνικό Προξενείο.

Πολιτικές Σχέσεις

Οι σχέσεις της Βολιβίας με την Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, με αρμονική συνεργασία εκφραζόμενη κυρίως με συμφωνίες αμοιβαίας υποστηρίξεως υποψηφιοτήτων σε Διεθνείς Οργανισμούς και Διασκέψεις. Οι διμερείς επαφές πραγματοποιούνται κατά μείζονα λόγο στο περιθώριο των συνόδων των Διεθνών Οργανισμών, κυρίως δε στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως των Ηνωμένων Εθνών.

Μορφωτικές, Πολιτιστικές Σχέσεις και Απόδημος Ελληνισμός


Η Βολιβία δεν υπήρξε ποτέ πόλος έλξης μεταναστών από την Ελλάδα. Σήμερα, σε όλη τη Βολιβία είναι εγκατεστημένοι 180 περίπου ομογενείς, με τους περισσότερους συγκεντρωμένους στη συγκριτικά περισσότερο αναπτυγμένη πόλη Santa Cruz.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Βολιβία, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Βολιβίας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Βολιβία- Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή

Άμισθο Προξενείο Σάντα Κρουζ ντε λα Σιέρα (Santa Cruz de la Sierra)

Διεύθυνση:
Τηλέφωνο:
Fax:

Επίτιμος Πρόξενος: Γεώργιος Ιωάννης Αλέξανδρος Γαρουφαλιάς