Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
greek english french

Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την χώρα μας από το 2001, μετά υπογραφή στην Αθήνα Πρωτοκόλλου για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων στις 8 Μαρτίου 2001 (ΦΕΚ 98Α/18.5.2001). Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην Β. Κορέα μέσω της Πρεσβείας Σεούλ, ενώ ο Βορειοκορεάτης Πρέσβυς στην Ρώμη είναι παράλληλα διαπιστευμένος και στην Ελλάδα. Οι δύο χώρες διατηρούν αραιές  πολιτικές επαφές, οι οποίες περιορίζονται σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την προώθηση διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ειρηνικής διευθέτησης, μέσω διαλόγου, των εκκρεμούντων ζητημάτων στην περιοχή.

Ελάχιστη κινητικότητα παρατηρείται και στον τομέα των διμερών οικονομικών ανταλλαγών, οι οποίες αποθαρρύνονται και λόγω του ισχύοντος διεθνούς καθεστώτος κυρώσεων έναντι της συγκεκριμένης χώρας (ΣΑΗΕ 1718/2006, 1784/2009. 2087/2013 και 2094/2013).

Εντούτοις, για την αντιμετώπιση των συχνών επισιτιστικών προβλημάτων και ελλείψεων, που αντιμετωπίζει ο Βορειοκορεατικός λαός, η Ελλάδα είχε προσφέρει στο παρελθόν αναπτυξιακή βοήθεια, υπό μορφή υποτροφιών. Σε ό,τι αφορά στις εκκλησιαστικές σχέσεις, η Ιερά Μητρόπολη Κορέας, ιδρυθείσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2004, διατηρεί στην Πιονκγιάνγκ μία οργανωμένη ενορία.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Β. Κορέα, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Β. Κορέας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Σεούλ.

Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας - Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σεούλ, Ν. Κορέα