Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
greek english french

Μαδαγασκάρη

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην Μαδαγασκάρη με παράλληλη διαπίστευση από την Πρεσβεία της στο Ναϊρόμπι, ενώ η Μαδαγασκάρη εκπροσωπείται στη χώρα μας από την Πρεσβεία της στη Ρώμη. Στο Ανταναναρίβο λειτουργεί Άμισθο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, ενώ στην Αθήνα λειτουργεί Άμισθο Προξενείο της Μαδαγασκάρης.

Πολιτικές Σχέσεις

Η γεωγραφική απόσταση και η δυσχέρεια στις επικοινωνίες δεν έχουν μέχρι στιγμής επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Μορφωτικές, Πολιτιστικές Σχέσεις και Απόδημος Ελληνισμός

Η ελληνική παροικία στην Μαδαγασκάρη υπολογίζεται σε 140 άτομα περίπου. Σημειώνεται η δράση της Ορθοδόξου Επισκοπής Μαδαγασκάρης και του Ιεραποστολικού Σταθμού που υπάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Η Επισκοπή έχει αξιοσημείωτο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, ενώ προσπαθεί να εξυψώσει το επίπεδο καθημερινής ζωής των κατοίκων  παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες και στους αναξιοπαθούντες. Πέραν των δύο μεγάλων ελληνορθόδοξων εκκλησιών έχουν κτισθεί άλλες 15, ενώ 30 ενοριακές εκκλησίες απευθύνονται στον τοπικό πληθυσμό που ασπάσθηκε την Ορθοδοξία.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Μαδαγασκάρη, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Μαδαγασκάρης που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Μαδαγασκάρη - Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι, Κένυα

Άμισθο Γενικό Προξενείο Antananarivo

Δ/νση: 
Τηλέφωνο: 
Fax: 
E-mail: 

Επίτιμος Γενικός Πρόξενος: