Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
greek english french

Μαλαισία

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Τζακάρτα της Ινδονησίας είναι παράλληλα διαπιστευμένη  στη Μαλαισία. Αντίστοιχα, η Πρεσβεία της Μαλαισίας στο Βερολίνο είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη χώρα μας. Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας εδρεύει στην Κουάλα Λουμπούρ, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη και κέντρο των οικονομικών δραστηριοτήτων της Μαλαισίας (ομοσπονδιακή πρωτεύουσα είναι η Putrajaya).

Πολιτικές Σχέσεις

Οι πολιτικές σχέσεις αναπτύσσονται σταδιακά, ιδιαίτερα σε πολυμερές επίπεδο, ενώ υφίστανται μεγάλες  δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε όλους τους τομείς (ιδiαίτερα σε επίπεδο ναυτιλιακό και εμπορικό, ενόψει της θεαματικής ανέλιξης της μαλαισιανής οικονομίας κατά την τελευταία εικοσαετία). Η χώρα μας υποστηρίζει μια κυρίαρχη  και δημοκρατική Μαλαισία που σέβεται τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και που συνεισφέρει ενεργά και θετικά στην περιφερειακή και διεθνή συνεργασία.

Οι Έλληνες που διαβιούν στην Μαλαισία περιορίζονται σε μερικές μόνο οικογένειες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στην Κουάλα Λουμπούρ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Μαλαισία, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Μαλαισίας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Μαλαισία - Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Τζακάρτα, Ινδονησία

Άμισθο Γενικό Προξενείο Kuala Lumpur

Δ/νση: 8th Floor, D-8-5, Megan Avenue 1, 189 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Malaysia
Τηλ.: (00603) 27752388
Fax: (00603) 27752688
E-mail:

Επίτιμος Γραμματέας: Στυλιανός Πλαϊνιώτης
Επίτιμος Πρόξενος: Εμμανουήλ Νιότης