Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
greek english french

Μυανμάρ (πρώην Βιρμανία)

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης είναι παράλληλα διαπιστευμένη και στην Ένωση της Μυανμάρ. Αντίστοιχα, η Πρεσβεία της Μυανμάρ στην Ρώμη είναι παράλληλα διαπιστευμένη στην χώρα μας. Για θέματα προξενικού ενδιαφέροντος, τη χώρα μας εκπροσωπεί η Πρεσβεία της Γερμανίας στην Γιανγκόν (Yangon).

Πολιτικές Σχέσεις

Όπως και για τις υπόλοιπες χώρες της Ινδοκίνας, έτσι και με την Ένωση της Μυανμάρ, η γεωγραφική απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την χώρα, η πολιτική απομονωτισμού, την οποία ακολουθούσε σταθερά το βιρμανικό καθεστώς από το 1962, το χαμηλό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί από ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση στις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις, δεν δημιουργούσαν κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων της χώρας μας με την Ένωση της Μυανμάρ.

Από το 2011, οπότε η βιρμανική κυβέρνηση προχώρησε σε γενναίες πολιτικές μεταρρυθμίσεις, η χώρα έχει αναπτύξει θεαματικά τις πολιτικές της σχέσεις με τα Δυτικά κράτη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα από κοινού με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστηρίξει την σύσφιξη των σχέσεων της τελευταίας με την Μιανμάρ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Μυανμάρ, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Μυανμάρ που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...