Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
greek english french

Σρι Λάνκα

Η χώρα μας εκπροσωπείται διπλωματικώς στη Σρι Λάνκα, μέσω παράλληλης διαπίστευσης, από την ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί. Επίσης, η Πρεσβεία της Σρι Λάνκα στη Ρώμη είναι παράλληλα διαπιστευμένη στην Ελλάδα.

Πολιτικές Σχέσεις

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές και η συνεργασία τους τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο είναι ικανοποιητική.

Η Ελλάδα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης για το παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι) που έπληξε τις περιοχές της Ν.Α. Ασίας τον Δεκέμβριο του 2004, κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να συνδράμει στην ανακούφιση και αποκατάσταση των πληγέντων.


Ως επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, ένα ελληνικό κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε τον Ιανουάριο του 2005 από την Αθήνα με προορισμό τη Σρι Λάνκα, μεταφέροντας 500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και φαρμακευτικών και ιατρικών προμηθειών. Το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι του Trincomalee για 3 μήνες, όπου λειτούργησε ως νοσηλευτική μονάδα.


Όσον αφορά στην μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή βοήθεια, περισσότερα από 8 εκατ. € διατέθηκαν για χρηματοδότηση προγραμμάτων ανοικοδόμησης και υποδομών στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της αλιείας και της ναυπηγικής.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Σρί Λάνκα, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Σρί Λάνκας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Σρι Λάνκα - Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, Ινδία

Άμισθο Γενικό Προξενείο Κολόμπο (Colombo)

Δ/νση:  Level 3, Parkway Building, # 48, Park Street, Colombo 02, Sri Lanka
Τηλ.: (0094-11) 2300782/2300783
E-mail:

Επίτιμος Γενικός Πρόξενος: Ajit Damon Gunewardene