Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
greek english french

Ταϊβάν/Κινεζική Ταϊπέι

Η Ελλάδα, σεβόμενη την πολιτική της "μίας Κίνας", όπως και σύνολο κρατών-μελών Ε.Ε., αναγνωρίζει ως κράτος μόνο την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν/Κινεζική Ταϊπέι,η οποία έγινε μέλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) την 1.1.2002, ως καθεστώς “ξεχωριστού τελωνειακού εδάφους", με ονομασία "Chinese Taipei-Separate Customs Territory of Taiwan, Pengee, Kinmen and Matsu". Η συνεργασία με την νήσο αναπτύσσεται σε τεχνικό, κατά βάση επίπεδο, στους τομείς του εμπορίου, της ναυτιλίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της υγείας.


Ιδιαίτερα στον εμπορικό τομέα, οι ανταλλαγές είναι ιδιαίτερα πυκνές (αν και σταθερά ελλειμματικές για την χώρα μας), με τον όγκο τους να υπερβαίνει σταθερά τα 190 εκ. Ευρώ τα τελευταία χρόνια.


Η Ταϊβάν εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το «Γραφείο Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα» (Taipei Representation Office in Athens), το οποίο ιδρύθηκε το 1972, χωρίς ωστόσο να διαθέτει καθεστώς διπλωματικής ή προξενικής Αρχής.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Ταϊβάν που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο