Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
greek english french

Τουρκμενιστάν

H Ελλάδα και το Τουρκμενιστάν σύναψαν διπλωματικές σχέσεις το 1992. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα είναι παράλληλα διαπιστευμένη και στο Τουρκμενιστάν.

Πολιτικές Σχέσεις

Η Ελλάδα υποστηρίζει την πολιτική ουδετερότητας του Τουρκμενιστάν, στο πλαίσιο της στήριξης κάθε ενέργειας που τείνει στην προαγωγή της σταθερότητας, ασφάλειας και καλής γειτονίας στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας.

Μορφωτικές, Πολιτιστικές Σχέσεις και Απόδημος Ελληνισμός

Από το 1972, ο καθηγητής Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης πραγματοποεί εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές στην έρημο Karakum στην περιοχή Gonur Tepe, που οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός αρχαίου πολιτισμού ο οποίος έχει μεγάλη συνάφεια και είναι σύγχρονος με των μινωικό πολιτισμό.


Στο Τουρκμενιστάν δραστηριοποιούνται λίγοι επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής, που στην πλειονότητα τους κατοικούν στην πρωτεύουσα Ασκαμπάντ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Τουρκμενιστάν, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες του Τουρκμενιστάν που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Τουρκμενιστάν - Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, Ρωσία