Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
greek english
Αρχική arrow Νέα arrow Νέα της Πρεσβείας arrow Πραγματοποίηση Πολυεθνικής άσκησης «NEMESIS 2016» (Λάρνακα, 12 Οκτωβρίου 2016)

Πραγματοποίηση Πολυεθνικής άσκησης «NEMESIS 2016» (Λάρνακα, 12 Οκτωβρίου 2016)

Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016

Πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Οκτωβρίου 2016,  επιτυχώς η πολυεθνική άσκηση, με την επωνυμία «ΝEMESIS 2016», με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ καθώς και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (European Maritime Safety Agency). Την άσκηση παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χ. Φωκαϊδης και ο Πρέσβυς της Ελλάδος, κ. Η. Φωτόπουλος.

Η άσκηση διεξήχθη εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πλήρη συντονισμό είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας. Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχειρήσεις μαζικής διάσωσης μετά από ναυτικό ατύχημα καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης.

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Greek News Agenda

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0