Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία arrow Τμήματα arrow Μορφωτικά και Πολιτιστικά Θέματα

Μορφωτικά και Πολιτιστικά Θέματα

Αρμόδια

Ευρύκλεια Παναγιώτου, Γραμματέας Πρεσβείας Α'

Τηλ.: (00357) 22445111

FAX:  (00357) 22680649

e-mail: &Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο δραστηριοποιείται σ’ ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ευνοϊκό για τη χώρα μας, με δεδομένη την αυτονόητη ιδιαιτερότητα των διαχρονικών και πολυεπίπεδων σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Η Αρχή μας καταβάλλει συνεχείς και σύντονες προσπάθειες για προβολή της θετικής εικόνας της χώρας μας στο κυπριακό περιβάλλον.


Μορφωτικά
Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία της Ελλάδος, συνεργάζεται για μορφωτικά θέματα, σε υπηρεσιακό επίπεδο, με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και διεκπεραιώνει θέματα μορφωτικής και εκπαιδευτικής φύσεως, λειτουργώντας, ως διάμεσος των δύο αρμοδίων Υπουργείων.
Αρχή μας προβάλλει, στο μέτρο του δυνατού,  τα Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της χώρας μας, με τη συμμετοχή της σε εκπαιδευτικές εκθέσεις που διεξάγονται στην Κύπρο, προσφέροντας σχετικό ενημερωτικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό).


Θέματα Υποτροφιών
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με υποτροφίες της ελληνικής κυβέρνησης, παρακαλούμε επισκεφθείτε τους ακόλουθους διαδικτυακούς τόπους:

1) Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: http://www.minedu.gov.gr/

2) Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών: http://www.iky.gr/


Πολιτιστικά
Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικής της δράσης, που αποσκοπεί στη σύσφιξη, προβολή και περαιτέρω ενδυνάμωση των στενών και αδελφικών σχέσεων της Κύπρου με την Ελλάδα προγραμματίζει και συνδιοργανώνει εκδηλώσεις, σε συνεργασία με πλειάδα κυπριακών κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Οι σταθεροί κύκλοι δραστηριοτήτων:
Α) Διαγωνισμός μαθητικού δοκιμίου της Πρεσβείας της Ελλάδος
Η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο προώθησης της Παιδείας και του Πολιτισμού μας, έχουν καθιερώσει από το έτος 1976, τον Ετήσιο Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας. Στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη του προβληματισμού και του ενδιαφέροντος των μαθητών για το ρόλο και τη συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης και στη διάπλαση ενεργών, υπεύθυνων και δημοκρατικών πολιτών.
Στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι τελειόφοιτοι μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών.
Στους μαθητές απονέμονται: Α’ Βραβείο ποσού 800 ευρώ, Β’ Βραβείο ποσού 600 ευρώ και Γ’ Βραβείο ποσού 400 ευρώ. Ειδικό Βραβείο ποσού 600 ευρώ απονέμεται στο σχολείο εκείνο, του οποίου ο μαθητής/τρια κερδίζει το Α’ Βραβείο, για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του σχολείου ή άλλο εκπαιδευτικό σκοπό που κρίνει το σχολείο.
Η απονομή των βραβείων λαμβάνει χώρα σε ειδική τελετή στην Πρεσβεία, κατά τη λήξη του σχολικού έτους.
Β) Δωρεά Βιβλίων σε Μαθητές που διακρίνονται κάθε χρόνο  στην Ιστορία, στα  Αρχαία και τα  Νέα Ελληνικά.
Γ) Εκδηλώσεις Μήνα Γαλλοφωνίας.

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017
Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Greek News Agenda

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0