Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
greek english french

Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (Αθήνα, 24/4/2017)

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Στην Αθήνα, στις 24 Απριλίου, θα συγκληθεί η πρώτη Υπουργική Διάσκεψη των κρατών του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ancient Civilizations Forum, ACForum, γνωστό ευρύτερα ως GC10) με τη συμμετοχή των 10 χωρών που απαρτίζουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει την επίσημη σύσταση του Φόρουμ και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από κοινή πρόσκληση που απηύθυναν ο κ. Κοτζιάς και ο Κινέζος ομόλογός του, κ. Wang Yi.

Η διοργάνωση της επικείμενης Διάσκεψης, με τη συμμετοχή –πέραν της Ελλάδας- της Κίνας, της Αιγύπτου, της Βολιβίας, της Ινδίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Ιταλίας, του Μεξικό και του Περού συνιστά μια πρωτοβουλία στο πολιτιστικό πεδίο, μεταξύ των χωρών που είναι κοιτίδες αρχαίων πολιτισμών και προέρχονται από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

To «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» αποσκοπεί, μέσω της διαμόρφωσης μιας ευρείας και πολύπλευρης, θετικής ατζέντας κοινών δράσεων των δέκα κρατών, να αναγάγει τον πολιτισμό σε πηγή ήπιας ισχύος και σε βασικό εργαλείο μίας σύγχρονης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Επιπλέον, στόχος του Φόρουμ είναι, η διεθνής πολιτιστική συνεργασία να λειτουργήσει και ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης.

Accreditation Form για δημοσιογράφους.