Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow 1η Συνεδρίαση της Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής για την εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σ. Αναγνωστοπούλου (ΥΠΕΞ, 18.03.2019)

1η Συνεδρίαση της Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής για την εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σ. Αναγνωστοπούλου (ΥΠΕΞ, 18.03.2019)

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου συγκλήθηκε, σήμερα, 18 Μαρτίου, η 1η Συνεδρίαση της Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής με στόχο την υλοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε σάρκα και οστά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε όλες τις συνέργειες, ώστε επ’ ωφελεία των δυο πλευρών να φανεί το σημαντικότερο που είναι η σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε το πολιτικό πλαίσιο που απαιτείται. Στοχεύουμε στη δική σας συμβολή ώστε οι συνεργασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό» δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, απευθυνόμενη προς τα μέλη της Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής.

Στην Ειδική Διυπουργική Επιτροπή πήραν μέρος γενικοί γραμματείς και γενικοί διευθυντές υπουργείων. Στις επόμενες συνεδριάσεις, αναμένεται να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για συνέργιες στους τομείς της γεωργίας, της πολιτικής προστασίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας, της παιδείας, της έρευνας και τεχνολογίας, της υγείας, των μεταφορών και της διασυνοριακής συνεργασίας.

Η προώθηση των συνεργειών θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, μέσω της παροχής και ανταλλαγής τεχνογνωσίας καθώς και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.