Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow 2η Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad (Visegrad-4) και των Βαλκανικών κ-μ ΕΕ (Balkan-4) (Σούνιο, 11 Μαΐου, 2018)

2η Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad (Visegrad-4) και των Βαλκανικών κ-μ ΕΕ (Balkan-4) (Σούνιο, 11 Μαΐου, 2018)

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Η 2η Υπουργική Συνάντηση των χωρών του Visegrad (Ουγγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Σλοβακία και Πολωνία) καθώς και των Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία) θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 11 Μαΐου, στο Σούνιο.

Στη συνάντηση έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν ως παρατηρητές και υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και η Σλοβενία και η Κύπρος.

Οι συζητήσεις θα εμπλουτιστούν από τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και θα εστιάσουν στο Μέλλον της Ευρώπης, στην Διεύρυνση και στην ενεργειακή συνεργασία.

Με το πέρας των εργασιών, περί ώρα 18:30, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ε. Zaharieva, Προεδρεύουσα του Συμβουλίου ΕΕ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, P. Szijjártó, Προεδρεύων της ομάδας Visegrad, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Media Advisory