Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow 2η Υπουργική Σύνοδος του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (Λα Παζ, 13 Ιουλίου 2018)

2η Υπουργική Σύνοδος του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (Λα Παζ, 13 Ιουλίου 2018)

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί, στις 13 Ιουλίου στη Λα Παζ της Βολιβίας, προκειμένου να παραστεί στην Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (Ancient Civilizations Forum - ACForum).

Πρόκειται για την Δεύτερη Υπουργική Σύνοδο του ACForum, μετά την Ιδρυτική Διάσκεψη του έλαβε χώρα στις 23-24 Απριλίου 2017 στην Αθήνα, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας.

Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στην λήψη μέτρων για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του ACForum, με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην προστασία της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους, την προώθηση της παγκόσμιας κατανόησης των αρχαίων πολιτισμών και της σημασίας τους στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βολιβίας, E. Morales, και τον Υπουργό Εξωτερικών, F. Huanacuni.