Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Διαδικτυακή Διάσκεψη Δωρητών για την Υεμένη (01.03.2021)

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Διαδικτυακή Διάσκεψη Δωρητών για την Υεμένη (01.03.2021)

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, στη Διαδικτυακή Διάσκεψη Δωρητών για την Υεμένη.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Υεμένη τα τελευταία 6 χρόνια που μαίνονται οι συγκρούσεις στη χώρα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για τα δεινά του λαού της Υεμένης και συμμετέχει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ανέδειξε ειδικότερα πως η δυσχερής κατάσταση επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω το 2020 με την έλλειψη βασικών ειδών διατροφής, γεγονός που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα παγιώσει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διανεμηθεί στην Υεμένη μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις συνεχείς προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων για την εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα.

Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε ότι η κατάσταση στην Υεμένη υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή και τόνισε πως οι πυραυλικές επιθέσεις παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και είναι απολύτως καταδικαστέες. Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μία συνολική, πολιτική λύση.  

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Υπουργού.