Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (15.09.2017)

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (15.09.2017)

Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η οποία επανειλημμένα παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, αψηφώντας τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Το σημερινό περιστατικό αποτελεί μία ακόμη σοβαρή πρόκληση κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Καλούμε την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με τη διεθνή κοινότητα προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζουμε επίσης την υποχρέωση των αρμοδίων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών να αποκαλύψουν τις χώρες που τροφοδοτούν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ με τεχνολογία και υλικά.