Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την Τέταρτη Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, 22-23.11.2018)

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την Τέταρτη Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, 22-23.11.2018)

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Την Πέμπτη και Παρασκευή, 22-23 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Τέταρτη Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών.

Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος θα προεδρεύσει των εργασιών, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Οι συζητήσεις των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα δοθεί έμφαση στην διασυνοριακή συνεργασία και τον περιφερειακό συντονισμό έναντι των προκλήσεων που υπερβαίνουν τα σύνορα έκαστης χώρας, όπως αυτά που έχουν προκύψει από τη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή. Θα συζητηθεί, επίσης, το ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντησή τους, οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης θα διερευνήσουν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, της ενεργειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας των τεσσάρων οικονομιών, μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας.Με τη λήξη των εργασιών, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και περί ώρα 13:10, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.