Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τον διορισμό του Π. Παυλόπουλου ως νέου Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τον διορισμό του Π. Παυλόπουλου ως νέου Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018

Νέος γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει, από σήμερα, ο κ. Παναγιώτης Παυλόπουλος, μετά τη δημοσίευση του διορισμού του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (B.A) και στο Πανεπιστήμιο Αμέρικαν (M.A). Παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών στη διεθνή οικονομική πολιτική του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Οικονομικών του Κίελου στη Γερμανία. Είναι μόνιμος υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Από το 2011 ήταν σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2018 ήταν Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του Πρωθυπουργού. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι πατέρας δύο αγοριών.