Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Δήλωση Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφορικά με την ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών, Π. Πασχαλίδη, για τη συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας ως προς τη συνοριακή διάβαση Πρεσπών (20.03.2019)

Δήλωση Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφορικά με την ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών, Π. Πασχαλίδη, για τη συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας ως προς τη συνοριακή διάβαση Πρεσπών (20.03.2019)

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

«Η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών αποδεικνύει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις τοπικές κοινωνίες, για την ελληνική κοινωνία εν γένει.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει εκτός των άλλων έμπρακτα οικονομικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα. Από τη μεριά μου, διαβεβαιώνω τον Δήμαρχο και την τοπική κοινωνία ότι η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή, αρκετά πριν από το Πάσχα. Επίσης, θα υπογραφεί άμεσα και η συμφωνία για τη συνοριακή διάβαση στους Προμάχους της Πέλλας με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Πέρα από τις κραυγές που έχουν στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση, το εθνικό συμφέρον το αντιλαμβάνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες για τους οποίους η φιλία και η οικονομική συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς προάγει τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη, επομένως την οικονομική ευημερία».