Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Δήλωση Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στον Λαιμό της Λίμνης Πρέσπας (18.05.2019)

Δήλωση Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στον Λαιμό της Λίμνης Πρέσπας (18.05.2019)

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

«Οι δηλώσεις ικανοποίησης των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στη Μακεδονία μετά την ψήφιση του νόμου για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στον Λαιμό της Λίμνης Πρέσπας, που εκφράζονται με τον πιο θερμό τρόπο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι έφτασε η στιγμή για να δούμε στην πράξη το όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μας γεμίζουν ικανοποίηση για τις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για να φτάσουμε σε αυτή τη Συμφωνία.

Ο διασυνοριακός σταθμός που θα ενώσει τον Λαιμό Πρεσπών στην Ελλάδα και τη Μάρκοβα Νόγκα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας απαντά σε ένα αίτημα 50 και πλέον χρόνων, ένα αίτημα που γίνεται πραγματικότητα χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη νέα εποχή που ξεκινά, ικανοποιείται οριστικά αυτό το χρόνιο αίτημα με τρόπο που θα απεγκλωβίσει την μεγάλη δυναμική που καταγράφεται στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στις πολιτιστικές ανταλλαγές που μέχρι χθες έβρισκαν εμπόδια σε κοντόφθαλμες λογικές εσωστρέφειας. Ο διασυνοριακός σταθμός στον Λαιμό Πρεσπών, όπως και αυτός που θα ενώσει τους Προμάχους Πέλλας με το Μεϊντέν στη Βόρεια Μακεδονία, είναι οι νέες γέφυρες φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια που οικοδομούνται με στέρεα υλικά και σχέδιο για ανάπτυξη, ευημερία, αλληλεγγύη και ειρήνη στη γειτονιά μας».

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS