Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο (Ν. Υόρκη, 18.02.11)

Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο (Ν. Υόρκη, 18.02.11)

Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011

«Κάθε συνάντησή μου με το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο είναι μεγάλη χαρά, τιμή και έμπνευση για μένα. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για πολλά θέματα. Ο Σεβασμιότατος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για το σημαντικό έργο της Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ομογένεια, η οποία είναι τόσο σημαντική για την Ελλάδα.

Εγώ είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα για τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και για τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σύντομα έξω από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, σ' ένα λαμπρό μέλλον για την πατρίδα μας.

Επιτρέψτε μου να πω ότι ο Σεβασμιότατος είναι μια μεγάλη προσωπικότητα που χαίρει ιδιαίτερου κύρους και αγάπης, όχι μόνο εδώ στην Αμερική. Το έργο του είναι σημαντικό για την Ορθοδοξία, για τον Ελληνισμό, για την Ελλάδα και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ γι’ αυτό το έργο του, για τις προσπάθειές του, για την παρουσία του, για τη συνεργασία μας, αλλά προπάντων και για την αγάπη του».