Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, κατά την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός (Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», 15.4.2017)

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, κατά την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός (Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», 15.4.2017)

Σάββατο, 15 Απρίλιος 2017


«Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας  αλλά και   αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης -σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους  και τις στερήσεις-  πέρα από εθνικότητα και φυλή.

Μήνυμα  συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία  σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας.

Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε  ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία.

Καλή Ανάσταση  και Λαμπρή!
Χρόνια Πολλά»