Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους σε συνέχεια συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 06.07.2017)

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους σε συνέχεια συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 06.07.2017)

Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017

Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά έχει υπερασπιστεί το Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου να είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί και τώρα το βράδυ, στη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και με δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Νομίζουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση. Ξέρετε ότι τη σώσαμε τρεις φορές από το να καταρρεύσει. Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να στηρίζεται στα δίκαια των ανθρώπων, των κρατών, των λαών και στο Διεθνές Δίκαιο. Ευχαριστώ πολύ.