Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε συνέχεια πρωινής συνεδρίασης, κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών της διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 29.06.2017)

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε συνέχεια πρωινής συνεδρίασης, κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών της διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 29.06.2017)

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017

N. Κοτζιάς: Κουβεντιάσαμε με βάση τα τρία ερωτήματα που υπέβαλε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο κ. Φέλντμαν, και δώσαμε τις απαντήσεις μας. Εγώ στάθηκα πάρα πολύ στο να εξηγήσω ότι οι δύο Συνθήκες που υπήρχαν, των Εγγυήσεων και των Συμμαχιών, ουδέποτε ουσιαστικά εφαρμόστηκαν. Η Τουρκία τις παραβίασε από όλες τις πλευρές και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει λόγος να ζητά τη διατήρηση Συνθηκών που παραβίασε και έμειναν εκτός οποιασδήποτε πρακτικής.

Δημοσιογράφος: Από τουρκικής πλευράς ακούσατε κάτι καινούριο σήμερα κ. Υπουργέ;

N. Κοτζιάς: Όλοι λένε ότι η Τουρκία ίσως μας πει αύριο κάτι καινούριο. Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν θέσεις που είχαν αναπτύξει την τελευταία δεκαετία και νομίζουν ότι είναι καινούριες. Αλλά, όπως γνωρίζετε, είμαστε μελετηροί άνθρωποι, και έχουμε εντοπίσει ποια πράγματα και από πότε επαναλαμβάνονται ως καινούργια.