Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, πριν από τη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Β. Osmani (Σκόπια, 31.8.2017)

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, πριν από τη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Β. Osmani (Σκόπια, 31.8.2017)

Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017

N. Kοτζιάς: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι εδώ. Είχα ξαναέρθει για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και γνωρίζω το χώρο αυτό, καθώς και τους συναδέλφους εδώ. Είναι τιμή μας που έχετε αρκετό χρόνο για να μας δείτε και να μας ενημερώσετε. Ανέφερα κατά τη συνέντευξη Τύπου, σήμερα το πρωί, ότι το πιο σημαντικό είναι να βρούμε στην καρδιά μας τη θέληση για εξεύρεση λύσεων σε όλα μας τα προβλήματα. Παρέχουμε την υποστήριξή μας στη βόρεια φιλική γειτονική μας χώρα - μια γειτονική χώρα για την οποία επιθυμούμε σταθερότητα και ασφάλεια, καθώς και να βρει έναν τρόπο να ενταχθεί στις ευρω-ατλαντικές δομές. Έχετε όλη μας την υποστήριξη και πιστεύω ότι σε αυτή την περιοχή, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, οι πάντες θα λένε στο μέλλον ότι η χώρα μου και η χώρα σας είναι οι καλύτεροι φίλοι. Σήμερα είναι μια μέρα κατά την οποία βρήκαμε αυτή τη μεγάλη φιλία, προς αμοιβαία υποστήριξη. Σας ευχαριστώ πολύ.