Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Διημερίδα με θέμα την «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας» (ΥΠΕΞ, 28.02-01.03)

Διημερίδα με θέμα την «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας» (ΥΠΕΞ, 28.02-01.03)

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει διημερίδα με θέμα την «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας», την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 40 ομιλητές από τους θρησκευτικούς / εκκλησιαστικούς φορείς που δρουν στην Ελλάδα. Οι συνεδρίες της πρώτης ημέρας θα εστιάσουν στις διορθόδοξες σχέσεις, με ομιλητές - εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι συνεδρίες της δεύτερης μέρας θα περιστραφούν γύρω από θέματα διαθρησκειακής διπλωματίας, με ομιλητές - εκπροσώπους από άλλα δόγματα και θρησκείες που έχουν παρουσία στην Ελλάδα.

Κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, καθ. Ioan Sauca και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, Heiki Huttunen.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1). Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον κατόπιν επίδειξης πρόσκλησης.

Πρόγραμμα Διημερίδας

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS