Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Α. Διαματάρη στην Κύπρο – Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς (Λευκωσία, 27-28.08.2019)

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Α. Διαματάρη στην Κύπρο – Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς (Λευκωσία, 27-28.08.2019)

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Α. Διαματάρης, θα επισκεφθεί, στις 27 και 28 Αυγούστου 2019, την Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Κύπρο, ο Υφυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδη. Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δ. Συλλούρη, και τον Επίτροπο της Προεδρίας αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φ. Φωτίου.

Ο Υφυπουργός θα έχει, επίσης, συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Χρυσόστομο Β'.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για θέματα Διασποράς, με τη συμμετοχή του κ. Διαματάρη, του κ. Φωτίου και του κ. Ζ. Sinanyan, αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους ομογενειακών Οργανώσεων.
Τέλος, ο κ. Διαματάρης θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, την  ελληνική δύναμη στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), καθώς και τον τάφο του φιλάνθρωπου και ευεργέτη Γεωργίου Παρασκευαΐδη.