Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Μπαχρέιν (12-13.06.2019)

Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Μπαχρέιν (12-13.06.2019)

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

O Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, επίσκεψη στο Μπαχρέιν, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Shaikh Khalid bin Ahmed bin Mohammed Al Khalifa.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην κρίση στον Κόλπο, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Επί του σημείου αυτού, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει στον συνομιλητή του τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική διπλωματία για την σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Οικονομίας, Shaikh Salman bin Khalifa Al-Khalifa και Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Zayed bin Rashid Al Zayani. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, θα συζητηθεί η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού.