Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ, Γ. Αμανατίδη, στην προπαρασκευαστική συνάντηση της 3ης άτυπης συνάντησης Εθνικών Επιτροπών UNESCO

Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ, Γ. Αμανατίδη, στην προπαρασκευαστική συνάντηση της 3ης άτυπης συνάντησης Εθνικών Επιτροπών UNESCO

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Κυρίες και Κύριοι / Αγαπητοί επισκέπτες,

Με χαρά σας καλωσορίζω στην Αθήνα και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Θεωρούμε ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO είναι ένα από τα πιο δραστήρια και ισχυρά άτυπα υπο-περιφερειακά δίκτυα στο πλαίσιο του Οργανισμού.

Μέσω της αξιοσημείωτης συνεισφοράς του, ιδίως στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενισχύει την κοινή ευρωπαϊκή μας φωνή στην UNESCO.

Εκτιμούμε, επίσης, ως θετικό το ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικτύου, ως προς την ενίσχυση της ικανότητας της UNESCO να εκπληρώσει αποτελεσματικά και την αποστολή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την παροχή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, του πολιτισμού, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της επικοινωνίας.

Ελπίζω ότι η σημερινή συνάντηση θα αποδειχθεί εποικοδομητική και γόνιμη και θα ανοίξει το δρόμο για την επερχόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου, που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2017.