Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μπαχρέιν σχετικά με τη συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid (06.05.2021)

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μπαχρέιν σχετικά με τη συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid (06.05.2021)

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Οι κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μπαχρέιν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid, η οποία είναι η πρώτη αυτού του είδους μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε μετά από πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Μπαχρέιν, και περαιτέρω επικοινωνίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας των δύο χωρών.

Βάσει των συμφωνηθέντων, τα  πιστοποιητικά εμβολιασμού θα αναγνωρίζονται αμοιβαία, διευκολύνοντας τα ταξίδια για τους πολίτες των δύο χωρών, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς και τα πρωτόκολλα κατά του Covid.

Η διαδικασία αναγνώρισης θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στο εγγύς μέλλον, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την είσοδο και στις δύο χώρες. Αναμένεται δε, να προωθήσει τον τουρισμό, το εμπόριο και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μπαχρέιν.