Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Κοινές δηλώσεις Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη και Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά μετά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου (Θεσσαλονίκη, 15.06.2017)

Κοινές δηλώσεις Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη και Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά μετά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου (Θεσσαλονίκη, 15.06.2017)

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είχατε μια μακρά συνάντηση με τον κ. Κοτζιά ενόψει Γενεύης. Τι να αναμείνουμε, ως περιεχόμενο, που είναι δημοσιοποιήσιμο;
Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Όντως, ήταν μια δημιουργική συνάντηση εν συνεχεία πρωινής με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Κοτζιά και έχουμε μελετήσει το πώς αντιμετωπίζουμε τα διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν ενόψει της Γενεύης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο κ. Eide, πριν από λίγο, σε δηλώσεις του μετά από τον κ. Ακιντζί, είπε ότι είμαστε προετοιμασμένοι να κάτσουμε μερικές βδομάδες στη Γενεύη.
Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Για διακοπές; Τι εννοεί; Μακάρι να είναι δημιουργική η συνάντηση και δεν χρειάζεται εβδομάδες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά το περιβόητο κοινό έγγραφο, κύριε Πρόεδρε, για το περιεχόμενο τούτου τελικά πρέπει να είναι ή όχι συμφωνημένο;
Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Αυτό είτε είναι κοινό, είτε δεν είναι κοινό. Συνεπώς, θα πρέπει να είναι και συμφωνημένο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα αφορά μόνο τη διαδικασία ή θα μπείτε και σε βασικές αρχές;
Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ακούστε, αύριο θα έχω συνάντηση με τον κ. Eide, να δω τι θα μεταφέρει και αναλόγως θα είναι και η αντίδραση η δική μας. Αυτά ήταν όλα που συζητήσαμε και με τον Πρωθυπουργό και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κοτζιά, ένα σχόλιο απλά ενόψει Γενεύης. Είναι πολύ σημαντικό.
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πάντα η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον δημιουργικό τρόπο που συζητάμε κάθε φορά την κοινή μας πολιτική στα μεγάλα θέματα, τα γνωστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να αναμένουμε ότι υπάρχει και ομογνωμία Αθηνών-Λευκωσίας για τους χειρισμούς, όπως διαμορφώνονται;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Πάντοτε, πάντοτε.
Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Αυτό να θεωρείται δεδομένο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Ευχαριστούμε πολύ.