Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Σημεία Συνέντευξης Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, στην ΕΡΤ1 και στον δημ/φο Σ. Χαριτάτο(14.05.2019)

Σημεία Συνέντευξης Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, στην ΕΡΤ1 και στον δημ/φο Σ. Χαριτάτο(14.05.2019)

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Για την Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος.

Ερωτηθείσα για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο την κυπριακή ΑΟΖ και για το κατά πόσο η Ελλάδα θέτει «κόκκινες γραμμές», η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «κόκκινες γραμμές έχουν τεθεί και είναι διαχρονικές. Δεν θα ανεχθούμε υπονόμευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Βρισκόμαστε σε φάση όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος είναι σε συνεχή και διαρκή συνεργασία. Κατορθώσαμε στη Ρουμανία (σ.σ στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Σιμπίου στις 09.05) να έχουμε ομόθυμη στήριξη της Κύπρου και έτσι αντιμετωπίζουμε έναν γείτονα που γίνεται προκλητικός». «Η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών.