Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τ/σ ΣΚΑΪ (6.4.2021)

Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τ/σ ΣΚΑΪ (6.4.2021)

Τρίτη, 06 Απριλίου 2021

«Η Τουρκία βρίσκεται σε μια συνολική αναστάτωση και σε μια σύγχυση ταυτότητας στην εξωτερική της πολιτική με τον Τούρκο Πρόεδρο να επιδίδεται σε σπασμωδικές κινήσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας του», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, με τους δ/φους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Σχετικά με τις διερευνητικές επαφές, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «τα Υπουργεία Εξωτερικών ως βασικό τους ρόλο έχουν να επικοινωνούν με την άλλη πλευρά, ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Και πρέπει ο διάλογος να συνεχίζει ανεξαρτήτως από το μέγεθος της διαφωνίας». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «είμαστε σίγουρα μακριά ακόμα από το να πούμε ότι μπροστά μας διανύεται ένας δρόμος καλών και φιλικών σχέσεων». «Χρειάζεται παρά πολλή δουλειά και συνέπεια» επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν και το μήνυμα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων θα πρέπει η Τουρκία να επιδείξει συνέπεια και διάρκεια. «Αν η Τουρκία αλλάξει την πολιτική της, τότε και η Ευρώπη θα κάνει το ίδιο», πρόσθεσε.