Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή Αναπλ. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Βουκουρέστι, 31.01 - 01.02.2019)

Συμμετοχή Αναπλ. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Βουκουρέστι, 31.01 - 01.02.2019)

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συμμετάσχει στη διήμερη Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και αύριο, Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, στο Βουκουρέστι.

Οι συζητήσεις, αναμένεται να επικεντρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, στην κατάσταση στη Συρία, στην Ανατολική Εταιρική Σχέση, καθώς και στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος θα παραστεί σε Άτυπο Γεύμα Εργασίας που παραθέτει η Ρουμανική Προεδρία, με θέμα την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνάντησης, ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.