Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου (Βρυξέλλες, 04.02.2019)

Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου (Βρυξέλλες, 04.02.2019)

Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, στην Υπουργική Σύνοδο Ε.Ε. - Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ενόψει της 1ης Συνόδου Κορυφής των δύο οργανισμών, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο.

Η συζήτηση των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθεί σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, το Συριακό, η κατάσταση στη Λιβύη και στην Υεμένη. Θα συζητηθεί, επίσης, η ενίσχυση της συνεργασίας Ε.Ε. – Αραβικού Συνδέσμου για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η τρομοκρατική απειλή, η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση, με στόχο την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της από κοινού ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.