Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (Βρυξέλλες, 18.07.2019)

Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (Βρυξέλλες, 18.07.2019)

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα συμμετάσχει αύριο, Πέμπτη 18 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το πρώτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπό την Προεδρία της Φινλανδίας, όπου θα παρουσιασθούν και οι προτεραιότητές της για την Ένωση. Το κεντρικό θέμα τιτλοφορείται ως «Βιώσιμη Ευρώπη – Βιώσιμο Μέλλον».

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται, επίσης, ενημέρωση για το υπό διαμόρφωση, νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για τα έτη 2021-2027. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την εφαρμογή της Στρατηγικής Ατζέντας 2019-2024, ενώ θα γίνει παρουσίαση των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περαιτέρω ενδυνάμωση του Κράτους Δικαίου εντός της Ένωσης. Το Συμβούλιο θα ολοκληρωθεί με ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Πολωνία, αναφορικά με το καθεστώς των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου Πολωνίας και τις εκκρεμείς υποθέσεις στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Amélie de Montchalin, στο περιθώριο του Συμβουλίου.