Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην 3η Διάσκεψη των Βρυξελλών για τη Συρία: «Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής» (Βρυξέλλες 12-14.03.2019)

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην 3η Διάσκεψη των Βρυξελλών για τη Συρία: «Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής» (Βρυξέλλες 12-14.03.2019)

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα μεταβεί την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Διάσκεψης των Βρυξελλών με τίτλο «Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής», της οποίας θα συμπροεδρεύσουν η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Διάσκεψη θα εξετάσει τα κρίσιμα ανθρωπιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύροι και οι κοινότητες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, εντός και εκτός της χώρας, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί η οικονομική και πολιτική υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, τόσο προς την ίδια τη Συρία, όσο και προς στα όμορά της κράτη.

Η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με την ανάγκη συνέχισης και εντατικοποίησης της ανθρωπιστικής διπλωματίας και τη βελτίωση των συνθηκών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, την προστασία αμάχων και ειδικότερα των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά και οι γυναίκες, καθώς και για την λειτουργία των ανθρωπιστικών φορέων που δρουν στη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να ανακοινώσει και τη σχετική συνεισφορά της χώρας μας, η οποία θα διατεθεί μέσω της OCHA.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Τουρκίας, M. Cavusoglu.