Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Υπουργική Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου (Βαρσοβία, 12.04.2019)

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Υπουργική Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου (Βαρσοβία, 12.04.2019)

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα μεταβεί στη Βαρσοβία, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου, την Παρασκευή 12 Απριλίου. Στόχος της συνάντησης θα είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα λάβει χώρα επίσης στην Πολωνία (Πόζναν, 4-5 Ιουλίου) και στην οποία η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ως μόνιμο μέλος.

Η Διαδικασία του Βερολίνου αποσκοπεί στην υποβοήθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, δίδοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και την συνδεσιμότητα. Οι συζητήσεις στη Βαρσοβία θα εστιάσουν σε ειδικότερες πτυχές, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τα διμερή ζητήματα των χωρών της περιοχής.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με ομολόγους του.