Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, στην τελετή αναγόρευσης εταίρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (06.08.2019)

Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, στην τελετή αναγόρευσης εταίρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (06.08.2019)

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019

Στην τελετή αναγόρευσης εταίρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Χαλέπα των Χανίων συμμετείχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στους στενούς δεσμούς με την Κρήτη και ιδιαίτερα  με τα Χανιά, με τα οποία τον συνδέει η μνήμη του αείμνηστου προέδρου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «ενός πραγματικού φίλου, μεγάλου δασκάλου μου και σπάνιου πολιτικού και ανθρώπου», όπως υπογράμμισε.

Ακολούθως ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και συνεχάρη τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος, Νίκο Παπαδάκη, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει, ενώ παράλληλα συνεχάρη και τον πρώην πρόεδρο και τωρινό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των φίλων του Ιδρύματος, κ. Μανώλη Καλογερή. «Η συστηματική επιστημονική δράση του Ιδρύματος για το έργο και τη ζωή του Βενιζέλου, αποτελεί σπουδαία συμβολή όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια ιστοριογραφία και αξίζει την στήριξη  όλων μας», τόνισε ο κ. Υφυπουργός. Ο κ. Διαματάρης χαιρέτισε την απόφαση του Ιδρύματος να τιμήσει την Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, η οποία μετράει περισσότερο από μισό αιώνα δράσης για τον Ελληνισμό, καθώς και τον Μανώλη Βεληβασάκη, διακεκριμένο πολιτικό μηχανικό, εκ των πλέον επιφανών Ελλήνων στις ΗΠΑ, που τιμά το ελληνικό του όνομα και την Κρήτη.

Τέλος, απευθυνόμενος στους απανταχού ομογενείς, ο κ. Διαματάρης υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να δικαιώσει τον ενθουσιασμό με τον οποίο ο απόδημος ελληνισμός δέχτηκε το διορισμό του ως Υφυπουργού Εξωτερικών.