Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες, 18.03.2019)

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες, 18.03.2019)

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

H συζήτηση των Υπουργών Εξωτερικών θα περιστραφεί γύρω από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, ειδικότερα στην κατάσταση στην Υεμένη, ενώ θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις της Ε.Ε. με την Μολδαβία, εν συνεχεία των εκεί πρόσφατων βουλευτικών εκλογών (24 Φεβρουαρίου).

Έμφαση, επίσης, θα δοθεί στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, με στόχο την προετοιμασία της αντίστοιχης συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Μαρτίου. Οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Κινέζο ομόλογό τους κ. Wang Yi επί των θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος που θα απασχολήσουν την επικείμενη 21η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Κίνας (Βρυξέλλες, 9 Απριλίου τ.έ.)

Το πρωί της ίδιας ημέρας και πριν την έναρξη των εργασιών του ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Τ. Meleșcanu, θα παραθέσουν πρόγευμα εργασίας των Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας, με προσκεκλημένο το Ν. Ντιμιτρόφ. Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσει η πορεία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, ενώ θα τονισθεί η σημασία της υλοποίησης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας αλλά και της απαρέγκλιτης εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.