Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λουξεμβούργο, 25-26.06.2018)

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λουξεμβούργο, 25-26.06.2018)

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Ο κ. Κοτζιάς θα λάβει αρχικά μέρος στην κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., κατά την οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή των πτυχών ασφάλειας και άμυνας της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ένωσης, αλλά και η συνεργασία Ε.Ε. - ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, θα εξετασθεί και η έως τώρα υλοποίηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ε.Ε..

Στο γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Υεμένη, παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γ.Γ. ΟΗΕ, Martin Griffiths.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ελληνικής πρότασης πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati.

Την επομένη, 26 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η Διεύρυνση και η Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, καθώς και τα ζητήματα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και της Μετανάστευσης.